4 feluri în care poți să fii mai productiv fără cafea

Cafeaua este un element esential din rutina ta matinala? Dar daca te bazezi doar pe ea pentru a ramane in forma, plina de energie si concentrata, acest lucru poate sa fie o problema.

Unii nutritionisti sunt de parere ca nu ar trebui sa consumi mai mult de 2 cesti de cafea pe zi. Altii spun ca nu ar trebui sa consumi mai mult de 4. Dar cantitatea de cafea pe care o bei depinde foarte mult de maniera in care te afecteaza individual.

Sa bei cafea din cand in cand poate sa fie un lucru benefic pentru sanatate. Aceasta poate sa faca minuni atunci cand vine vorba despre maladia Alzheimer, bolile ficatului, diabetul de tip 2 sau depresia.

Dar daca vrei sa fii mai productiva fara sa trebuiasca sa recurgi la cafea, citeste sfaturile urmatoare.

Ai nevoie de un plan de actiune. Nu este de ajuns sa spui – « o sa fac asta ». Trebuie sa te gandesti si la felul in care vei face asta. Sarcinile pe care le ai in viata de zi cu zi trebuie sa fie descompuse in etape. In acest fel, te vei putea gandi mai clar la lucrurile pe care le ai de facut si vei accelera procesul deoarece nu va mai trebui sa te gandesti la ce se va mai intampla in continuare sau pe parcurs.

Elaborarea unui plan permite de asemenea o incredere totala in capacitatile tale de executie.

Renunta la gandurile negative. Spunem destul de des lucruri negative. Aceste ganduri sunt rezultatul unor experiente negative care nu au fost reazolvate. Cel mai bine ar fi insa sa tii un jurnal pentru a rezolva candva aceste lucruri din trecut pentru ca acestea sa nu creeze din nou probleme in viata ta.

Tine-te departe de lucrurile care iti pot distrage. Atunci cand vrei sa faci ceva important, lucrurile care iti pot distrage atentia sunt numeroase. Pentru a lupta contra lor, ai nevoie de o lista clara cu lucrurile pe care le ai de facut.

Mananca sanatos. Alimentatia ta are un impact enorm asupra felului in care gandesti si te simti intreaga zi. Daca te simti epuizata sau obosita, fie nu mananci destul, fie alimentele pe care le consumi nu sunt de buna calitate. Evita alimentele la care esti alergica sau sensibila. Ai nevoie de un regim alimentar echilibrat compus din proteine, fructe, legume si oleaginoase.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?