6 tipuri de mirosuri care îți pot ameliora starea de sănătate

Chiar daca nu stiai asta, exista stiinta numita aromacologia, stiinta care studiaza legatura dintre psihologie si tehnica parfumului. Dar care arata si influenta mirosurilor asupra comportamentului sau asupra sanatatii.

La fel cum si culorile sunt cele care sunt capabile sa ne influenteze si ele comportamentul, oricat de incredibil ar putea parea asta.

Descopera deci citind acest articol care sunt mirosurile care iti pot ameliora starea de sanatate.

Lavanda. Lavanda este cea care te ajuta sa te relaxezi. In cazul in care o persoana este mai nervoasa, este de ajuns daca aceasta isi maseaza tamplele cu cateva picaturi de ulei esentual de lavanda. Aromoterapeutii sunt de parere ca lavanda poseda molecule calmante pentru sistemul nervos si ca poate vindeca sufletul.

Lamaia. Lamaia are mai multe efecte beneice. Este un antioxidant pentru organism, are virtuti care iti permit sa slabesti si este foarte bogata in vitamina C. Lamaia este insa si cea care iti reda energia si cea care poate purifica mediul. Mirosul sau plin de prospetime si acidulat este cel care ne reda vitalitatea.

Vanilia. Nu exista persoana careia sa nu ii placa mirosul de vanilie. Vanilia insa este foarte apreciata si pentru mirosul sau mai dulceag. Dar are in acelasi timp si virtuiti terapeutice. Poate dezvolta empatia si are un miros care procura un sentiment de linistire si de atasament.

Menta. Menta are cele mai cunoscute si mai populare virtuti digestive. Este foarte bogata in fier si in vitamina C. Se poate ingriji de asemenea de respiratia neplacuta. Dar are si merite terapeutice. Poate anestezia durerea si este un stimulant pentru corp si pentru spirit.

Cafeaua. Unele persoane nu isi concep viata fara cafea si nu au cum sa se priveze de ea. Iar beneficiie pozitive ale mirosului de cafea sunt chiar reale. Cafeaua este cea care poate ameliora performantele, care ne incalzeste, ne reoncoforteaza si ne face sa ne simtim mai bine.

Scortisoara. Scortisoara este foare buna pentru moral. Mirosul sau particular este cel care linisteste si care calmeaza mai ales daca suferi din cazua stresului. Mirosul de scortisoara este cel mai bun si pentru a favoriza concentrarea.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?