Alimente vegetariene care nu sunt atât de sănătoase

Atunci când vrei să ai o alimentaţie vegetariană sau vegană, ai impresia că aceasta este cea mai sănătoasă, fără urmă de îndoială. Dar se pare că mâncarea nesănătoasă sau nocivă pentru sănătate nu este doar cea de la fast food iar alimentele pe care le considerăm sănătoase au unele substanţe care îţi pot afecta sănătatea.

Iată în acest articol o listă cu alimentele vegetariene pe care le consideri sănătoase dar care nu suntchiar aşa.

Soia şi tofu. Alimentele pe bază de soia pot înlocui aproape orice fel de mâncare, de la hamburgeri la lapte, până la ouă. Experţii avertizează însă că în cantităţi prea mari produsele pe bază de soia pot afecta sănătatea. Soia, care are la bază tofu, conţine anumiţi compuşi numiţi fito-estrogeni care pot imita hormonii estrogeni. În plus, tofu este destul de greu de digerat.

Hot dogul vegetarian. Dacă vrei să mănânci un hot dog dar nu vrei să consumi proteine animale, hot dogul vegetarian poate să fie o bună alternativă. Specialiştii susţin însă că acesta nu conţin e doar legume, ci savori artificiale, zahăr sau soia transformată.

Pastele albe. Unii vegetarieni nu consumă decât paste albe, variante transformate care pot să urce periculos glicemia din cauza nivelului lor scăzut de fibre. În plus, mai pot îngrăşa dacă nu ai grijă la tipul de făină din care sunt produse.

Un shake cu proteine. Aceste băuturi sunt foarte populare în rândul vegetarienilor deoarece principala lor preocupare este să consume cât mai multe proteine. Dar cel mai adesea, acestea conţin soia, despre care am vorbit deja şi o mulţime de calorii.

Muesli. Iată un alt aliment popular pentru cei care vor să evite produsele de origine animală. Este adevărat că cerealele muesli conţin vitamine, proteine şi minerale, dar conţin şi o mulţime de calorii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?