Alimentele fără gluten pentru a digera mai bine

Fie că eși intolerant la gluten sau nu, consumând unele alimente fără gluten, vei reuși să îți diversifici alimentația, favorizând în același timp digestia. Iată care sunt alimentele fără gluten de introdus în alimentație pentru cele mai gurmande și variate rețete.

Orezul. Orezul, o cereală care se poate digera foarte ușor se poate integra perfect într-un meniu fără gluten. Fie roșu, alb sau negru, cu bob scurt, semi-integral sau rotund, se poate savura atât sărat cât și în cu lapte în preparate dulci.

Hrișca. Este foarte hrănitoare și foarte ușor de digerat. Nu conține gluten deci este de mare ajutor tranzitului intestinal. Deci poți adăuga în meniul tău ravioli din hrișcă sau poţi folosi făina de hrișcă la tot felul de preparate.

Meiul. Foarte bogat în fibre și fără gluten,meiul este și el ușor de digerat și te ajută să ai o alimentație mai diversificată atunci când vine vorba despre consumul de cereale. Se poate folosi peste tot, în gratin de legume, fripturi vegetariene sau sub formă de făină.

Quinoa. O cereală fără gluten, originară din Peru foarte bogată în proteine și fără fibre, fiind soluția ideală pentru a te sătura fără să ai probleme de tot felul cu digestia. Este perfectă pentru a înlocui pesmetul, orezul sau într-un compot cu caise uscate.

Lintea roșie. Lintea, una din leguminoasele cel mai ușor de digerat, conține și foarte multe proteine, după soia. Într-o supă alături de curry și lapte de cocos sau în cele mai delicioase preparate sărate, lintea se poate prepara foarte ușor.

Castanele. Au fibre care te ajută să te saturi foarte ușor și vitamine. Se pot digera foarte ușor și au o savoare delicioasă. Se pot folosi atât în preparate dulci sub formă de piure sau in pancakes cât și în cele sărate.

Un comentariu la „Alimentele fără gluten pentru a digera mai bine

  1. Predestination (2014) pe watchseries
    Filmul ca si idee e genial si mindfuck, dar nu se ridica din pacate la nivelul anului 2014, e un film bun, il recomand, dar actiunea e prea limitata si asteptam sa se intample mai multe pe toata dura lui. Nota personala : -9/10 pentru idee.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *