Alopecia – motiv de îngrijorare și de rușine pentru bărbați – are acum remedii eficiente

Alopecia este termenul medical pentru chelie, pentru caderea parului si reprezinta o afectiune cu care se confrunta din ce in ce mai multi barbati. Din cele mai vechi timpuri, chelia a reprezentat un simptom al imbatranirii sau ceva care se mosteneste genetic, nimic ingrijorator pentru ca, mai devreme sau mai tarziu, toti barbatii chelesc.

Timpurile moderne nu mai permit o astfel de gandire. Barbatii vor sa arate perfect chiar si la varste mai inaintate. Iar la unii alopecia incepe sa manifeste primele semne sau simptome chiar in jurul varstei de 30-35 de ani, poate chiar si mai devreme. Care sunt metodele de preventie si tratament ale alopeciei?

Tipuri de alopecie si cauzele acestei afectiuni

In general, primele semne apar in a doua decada de viata, la varsta a doua si o data cu aceste manifestari apar si complexele fizice pentru pacientul care va incerca pe cat posibil sa mascheze aceasta problema.

Asadar, se poate vorbi de alopecia androginica, care se manifesta prin pierderea treptata a parului din cap, alopecia aerata care include pierderea unei parti a pilozitatii capului, nu in totalitate, alopecia totalis, care presupune pierderea parului de pe cap insa nu si a parului de pe corp si alopecia universalis care se intinde pe tot corpul si include pierderea genelor, sprancenelor, parul de la axile si cel inghinal.

Cauzele alopeciei includ un regim alimentar inadecvat, consumul de alcool in exces, fumatul, stresul, folosirea unor cosmetice cu o actiune agresiva, a unor medicamente. De asemenea, alopecia mai este asociata si cu bolile cronice, cu poluarea din atmosfera si cu unele medicamente chimioterapice si radioterapiei.

Tratamente moderne pentru persoanele care sufera de alopecie

Unul din cele mai eficiente tratamente pentru alopecie este implantul de par, care desi este costisitor, se poate dovedi o solutie salvatoare. Implantul de par este din ce in ce mai intalnit in cazul persoanelor cunoscute, VIP-uri, artisti, oameni de afaceri, cu rezultate exceptionale chiar si dupa cativa ani.

Tratamentul cu laser, pe de alta parte, se incadreaza in categoria solutiilor moderne, adresandu-se barbatilor cu varste cuprinse intre 18 si 65 de ani dar si femeilor cu varste cuprinse intre 20 si 70 de ani.

In concluzie, alopecia reprezinta o afectiune cu care mai bine de 80% din barbati se confrunta mai ales cand depasesc pragul unei anumite varste, insa care nu ocoleste nici femeile.

Se pune din ce in ce mai mult accent pe redarea aspectului estetic al scalpului si pe recapatarea increderii de sine. Alopecia nu mai este o banala mostenire genetica ci o afectiune atent studiata pentru care, desi nu s-a gasit leacul minune printr-o pilula, exista solutii eficiente de rezolvare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *