Care sunt cele mai bune alternative naturale la sare?

Dă-mi te rog sarea…. Ok. Dar care? Farfuriile noastre sunt uneori mult prea sărate şi acest lucru nu este deloc bun pentru sănătate sau pentru siluetă. Dar poţi folosi alternative sănătoase la sare.

OMS, Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă să nu se consume mai mult de cinci grame de sare pe zi. Dar unele persoane consumă dublu. Aceste excese duc la supraponderabilitate, hipertensiune, dar şi risc ridicat de a suferi de unele probleme cardiace şi vasculare. Care este principala responsabilă? Industria agro-alimentară. Deoarece 80% din sarea pe care o consumăm provine din sărăriţă ci din alimentele care o ascund. Aici intră mezelurile, sosurile, brânza sau felurile de mâncare semi-preparate.

Care sunt cele mai bune alternative naturale la sare?

Sarea de mare bio. Este un tip de sare care nu este rafinată, spălată deci neprocesată. Îşi păstrează deci întregi magneziul, fierul şi oligoelementele. Nu are aditivi deci nu are efecte secundare.

Sarea aromatizată. Sarea aromatizată cu mirodenii sau ierburi este cea care te ajută să foloseşti mai puţină sare, aromatizând în acelaşi timp carnea, salatele sau alte legume.

Sărurile dietetice. Clorură de potasiu…. sau gustul de sare fără inconveniente. Pentru toţi cei care nu pot renunţa la sare şi care suferă din cauza hipertensiunii sau a supraponderabilităţii.

Gomasio. Este un condiment pe bază de seminţe de susan prăjite care sunt mai apoi prăjite şi amestecate cu puţină sare, nu mai mult de 10%. Este crocant şi gustos şi se poate folosi fără probleme la tot felul de preparate.

Cânepa. Seminţele sale decorticate, dulci, cu un gust lejer de migdală, sunt foarte bogate în acizi graşi omega 3 şi 6 şi sunt delicioase pentru salate şi legume.

Seminţele germinate. Sunt cele mai bune alături de carne, salate, legume pentru un veritabil regim gurmand dar fără sare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?