Câteva avantaje ale apei filtrate

Cana filtranta sau filtrul montat pe robinet, apa filtrata este din ce in ce mai cautata si mai folosita in ultimii ani. Cum se explica acest succes fulminant? Datorita unor atuuri diverse si variate asupra carora ne vom opri in cele ce urmeaza.

Se elimina substantale neplacute din apa de robinet. Unii ii reproseaza gustul de clor usor sarat, altii denunta aspectul murdar al apei de la robinet. Da, de mai multa vreme deja, numerosi sunt cei care se intreaba daca este sau nu bine sa bea apa de la robinet. Uneori, apa de la robinet poate contine urme de aluminiu, de calcar, de zinc, chiar si de plumb sau de pesticide. Principalul avantaj al apei filtrate este ca este lipsita de toate aceste impuritati sau substante neplacute precum cele citate mai sus. Fie ca optezi pentru cana filtranta sau pentru filtrul pentru robinet, vei avea garantia de a consuma o apa curata, mult mai buna pentru organism, cu conditia sa schimbi filtrul in mod regulat.

Facem economii. Apa de la robinet nu se mai consuma de multa vreme. De aceea, facem economii. Nu mai cumparam nici apa minerala sau apa plata de la magazin. Este de ajuns sa cumparam o cana filtranta sau sa plasam un filtru pe robinet pentru a beneficia de o apa purificata. Pe termen lung facem economii.

Castigam gust si savoare. Dupa cum spuneam mai sus, apa de la robinet poate avea un gust si un miros ciudat. Daca ne folosim de ea pentru a face mancare, s-ar putea ca alimentele sau retetele noastre (legume gatite la abur, supe, ciorbe, orez, paste) sa aiba un alt gust decat cel asteptat. Folosind apa filtrata la gatit pastram gustul natural al alimentelor.

Suntem ecologici. Cu cat folosim mai des apa filtrata, pentru a gati sau pentru a o consuma, cu atat mai multe economii facem. In plus, suntem ecologici, protejam natura. Numai bine cand stim ca, anual, aproximativ 14 000 de tone de flacoane din plastic din supermarketuri ajung deseuri in Europa si nu numai…de aceea, este bine sa alegem si pentru natura sa consumam si sa folosim apa filtranta.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?