City Break – top 5 destinații pentru primăvară

Cum ar fi sa profiti de reintoarecerea zilelor frumoase de primavara si sa te bucuri de un sejur minunat in 2019? Relaxare, cultura, gastronomie, patrimoniu, arhitectura… chiar ai de unde alege.

Matera- Capitala Culturala Europeana. Clasata in Patrimoniul Mondial al Umanitatii inca din anul 1993, Matera, aflata la 60 de km fata de Bari, este unul din cele mai vechi sate din lume, alaturi de Alep sau Jericho. Aceasta destinatie mai este supranumita si Ierusalimul din Vest pentru casele sale troglodite, numite si « sassi ». Stradutele sale stramte formeaza un adevarat labirint. Te poti relaxa prin fermecatoarele sale piatete si poti descoperi privelisti care iti vor taia respiratia.

Venetia. Cu farmecul sau special, cu piatetele sau podurile sale sau cu bisericile sale, Venetia ne asteapta cu peisaje demne de o carte postala. O poti descoperi sub un alt unghi, « arty ». Bienala de aici va avea loc in diferite locuri, inchise de obicei publicului, precum palate, teatre sau gradini.

Berlin. Cu viata sa culturala bogata si cu siturile sale alternative si foarte la moda, Berlin este o destinatie incarcata de istorie, cu o geografie uimitoare si cu o multime de atuuri. Locuita de o multime de tineri, de artisti si avand un adevarat melting pot de nationalitati, Berlin este o destinatie plina de viata. In acest an, Bauhaus, un curent care a influentat arta, arhitectura si designul este la onoare.

Cracovia, capitala europeana a gastronomiei. Capitala inimii polonezilor, Cracovia frumoasa si dinamica frecventata de o multime de studenti, are numeroase muzee, palate si alte atractii pe care le poti descoperi mergand pe jos. Te poti distra hoinarind pe numeroasele sale stradte stramte si descoperind o minunata arhitectura. In acest an gastronomia va fi onorata cu o multime de festivaluri, intalniri cu sefi si vizite tematice.

Chambord- 500 de ani de bijuterie renascentista. Edificat de catre Francois pentru a-si arata puterea, cel mai celebru castel de pe Loire sarbatoreste in acest an 500 de ani. O excelenta ocazie pentru a descoperi sau redescopri un edificiu maiestuos. Castelul are peste 400 de incaperi si scari cu adevarat fascinante.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?