Curcuma – top 6 beneficii pentru sănătate

Originară din Asia, această plantă, folosită în mod tradiţional pe post de mirodenie în bucătărie, are numeroase beneficii pentru sănătate. Ar fi deci o mare greşeală să nu o incluzi la tine în meniu cât mai des.

Curcuma poate preveni apariţia anumitor tipuri de cancer. Luptând contra stresului oxidativ, minunata mirodenie curcuma poate preveni apariţia anumitor tipuri de cancer. Mai ales cele de plămân sau de sân. Curcumina prezentă în curcuma are aceleaşi efecte pozitive. În China se foloseşte pentru a trata primele faze ale cancerului de col uterin.

Curcuma este de mare ajutor pentru a lupta contra colesterolului. Curcuma are un efect foarte interesant- poate să scadă nivelul de trigliceride, reducând nivelul de zahăr din sânge, ajutând la menţinerea colesterolului rău la un nivel scăzut. Îl poate menţine şi pe cel bun la un nivel optim şi se poate folosi şi în cazul în care suferi din cauza diabetului pe post de supliment.

Este cea mai bună sursă de vitamine. Bogat în fier, potasiu, mangan, vitaminele C şi B6, curcuma. Consumat în mod regulat te ajută să te menţii sănătos. Te ajută să te energizezi când te simţi mai obosit şi este un super aliment preventiv pentru starea de sănătate în general.

Curcuma este foarte bun pentru creier. Alături de tumeron, un alt compus benefic din curcuma, curcumina are numai efecte pozitive asupra creierului. Poate regenera celulele afectate ale creierului mai ales în cazul maladiei Alzheimer.

Poate trata problemele digestive. Pe lângă că poate trata problemele legate de durerile de stomac, poate stimula funcţiile biliare care pot cauza constipaţia de exemplu. Consumat în mod regulat poate reduce inflamaţiile şi trata ulcerul.

Este un excelent anti-inflamator. Curcuma poate ameliora mobilitatea articulaţiilor şi poate calma durerile post operatorii datorită efectului său anti-inflamator. Alături de ghimbir este un cocktail excelent pentru a lupta contra inflamaţiilor.

Un comentariu la „Curcuma – top 6 beneficii pentru sănătate

Faci un comentariu sau dai un răspuns?