Idei de băuturi speciale de încercat pe caniculă

Atunci când este cald, foarte cald chiar, este foarte important să te hidratezi aşa cum trebuie. Însă, în perioada caniculară, nu orice tip de băutură este recomandată. Nu ştii ce băutură ar trebui să privilegiezi? Îţi prezentăm în acest articol câteva idei de băuturi ideale pe timp de caniculă.

Cu ajutorul acestor băuturi pline de prospeţime, foarte uşor de preparat, adio dezhidratare, chiar şi atunci când este foarte cald afară.

Apa cu lămâie. Fără urmă de îndoială, este un must have al verii. Nu numai că are cele mai importante proprietăţi răcoritoare, ideale pe timp de căldură toridă, dar are o mulţime de beneficii pentru sănătate în acelaşi timp.

Limonada. Faţă de apa cu lămâie, limonada mai poate conţine puţin zahăr şi portocală pentru a contrabalansa puţin aciditatea lămâii. În plus, se poate adapta în funcţie de gusturi şi se mai poate prepara cu floare de portocal sau vanilie pentru a crea un amestec unic.

Apa parfumată cu mentă şi castravete. Castravetele este o legumă foarte apreciată în perioada verii. Este cel care te poate răcori, conţine foarte multă apă, care te hidratează cel mai bine şi care conţine foarte puţine calorii. Alături de mentă, celebră pentru prospeţimea sa, este o băutură intrigantă perfectă pentru vară.

Un cocktail cu pepene roşu şi cu mentă. Ştiai că pepenele roşu face parte din categoria fructelor care hidratează cel mai bine? Alături de mentă vei obţine un cocktail care va face senzaţie.

Infuzia de căpşuni. Dacă vrei să obţii cele mai gurmande băuturi, poţi să adaugi câteva căpşuni în apă. Căpşunile, datorită savorii lor minunate şi a bogăţiei lor în vitamina C te vor ajuta să te hidratezi şi să te energizezi.

Infuzia cu mentă şi cu grepfrut. Datorită acidităţii sale, grepfrutul este cea mai bună idee atunci când vine vorba despre răcorire. Alături de mentă este o idee excelentă pentru a te delecta în perioada caniculei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?