Internetul a distrus o parte din comunicarea face2face

Asta e concluzia la care am ajuns acum ceva ani, prin adolescență. Ca idee, atunci mirc-ul era principala cale de comunicare a internauților. După ce mirc-ul a început să moară, cu toții ne-am mutat pe mess și a început o poveste asemănătoare. Nu cred că o să uit niciodată feeling-ul pe care-l aveam când stăteam nopți întregi în fața unui jaf de calculator (care pe vremea aia era miez-ul tehnologiei), un monitor cu tub, mouse cu bilă și o tastatură albă a căror butoane se mai blocau uneori și se apăsau destul de greu, și beam câte 5 litrii de cola de seara până dimineața când mă hotaram să mă bag la somn.

A fost o perioadă interesantă. În prezent nu se mai pierd nopți vorbind pe mess ci jucând Cs Go/LoL/Dota sau stând pe Facebook. Ce am observat eu însă atunci, în perioada de glorie a mess-ului și a mirc-ului dar care încă se aplică pentru generațiile puțin mai tinere, e că internetul a distrus o parte dn comuniarea face 2 face. De exemplu, când eram adolescent și eram în perioada aia în care-mi pierdeam nopțile chat-uind, cam uitasem să-mi exprim sentimentele față de o fată atunci când ne întâlneam în realitate fiindcă mă obișnuisem să folosesc emoji-urile de pe mess și să spun cuvinte frumoase doar acolo.

Din fericire pentru mine acel lucru a trecut și nu se mai pune problema nici de pierdut nopți și nici de uitat cum e să comunici față-n față însă asta reprezintă o problemă destul de mare la copiii zilelor noastre care nu numai că stau mai mult pe net decât stăteam noi la vremea aia (căci deși pierdeam nopțile, zilele mai făceam și lucruri productive). Ba mai mult, în ziua de azi se cheltuie și foarte mulți bani pe jocuri, iteme pe jocuri și treburi asemănătoare. Oare unde o să se ajungă ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *