Îți place gustul berii?

Daca ai raspuns cu Da, se pare ca nu iti place pentru gustul sau, ci pentru efectele sale. Conform unei anchete facute de Universitatea Northwestern din Statele Unite, pasiuunea noastra pentru vin, pentru bere sau pentru cafea nu se datoreaza gustului sau ci efectului pe care il are asupra noastra.

Deci iubirea noastra pentru bere, pentru vin sau cafea chiar este o afacere de gust? Nu chiar, daca ar fi sa ii credem pe cercetatorii de la Northwestern University. Ei sunt de parere ca nu apreciem o bautura dupa gustul sau, ci mai degraba dupa efectul pe care il are asupra corpului.

Cafeaua si alcoolul, mult mai apreciate pentru efectele lor, decat pentru gustul lor. Oamenii adora felul in care cafeaua sau alcoolul ii face sa se simta. Este si motivul pentru care o beau. Pentrru a ajunge la aceasta concluzie, specialistii au identificat genele care ne guverneaza preferintele in materie de bauturi. Si spre marea lor supriza, nu genele gustului sunt cele care ne dicteaza preferinta sau iubirea pentru vin, cafea sau bere, ci cele care reactioneaza la efectele psihoactive ale acestei bauturi. Deci nu bem bauturile preferate pentru gust…. ci pentru efectele pe care le au asupra corpului nostru.

Dupa cum explica si specialistii, gustul amar al cafelei, ne-ar face in mod normal sa o evitam dar o consumam pentru ca am invatat sa confundam gustul cu efectul cafeinei. Efectul provocat de cafea- aici capacitatea sa de a ne trezi sau de a ne stimula, vine sa compenseze gustul sau foarte amar, care ar trebui in mod normal, sa ne faca sa vrem sa o respingem. Concluzii care se pot aplica si in cazul alcoolului.

Acest studiu a fost realizat, in speranta ca unii oameni sa isi puna anumite intrebari cu privire la concluziile sale si in speranta de a-i ajuta pe cei care sunt dependenti de alcool sau chiar si de cafea. Deci se vrea sa se intervina in cazul anumitor probleme. Treubuie sa se inteleaga efectele psihoactive. Acest lucru ar putea fi o bariera in ceea ce priveste schimbarea comportamentului oamenilor. Dar sunt rezultate incurajatoare care spera sa schmbe oamenii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?