Lucrurile care erau mult mai dificile înainte de apariția telefoanelor smartphone

Primul telefon mobil a aparut in vietile noastre la inceputul anilor 1990, dar de abia la sfarsitul anilor 2009 si la inceputul anillor 2010 a devenit atat de raspandit si de popular. astazi este extrem de dificil sa ne imaginam viata fara un telefon smartphone. Si cei mai in varsta, chiar nu nu isi mai amintesc uneori cum era viata inainte de acesta. Un lucru e sigur. Viata noastra a devenit mult mai usoara odata cu aparitia telefoanelor mobile.

Inainte era mult mai dificil sa pastram contactul cu prietenii sau cu familia. Da, la inceputurile telefonului, puteai suna sau trimite mesaje, dar azi, aplicatiile precum Skype sau FaceTime au facut ca mentinerea contactului cu cei din jur sa fie mult mai facila.

Chat-ul video a schimbat deci felul in care comunicam cu cei din jurul nostru. Dar asta nu este totul. Alte aplicatii precum WhatsApp sau GroupMe au permis prietenilor, colegilor sau membrilor unei comunitati sa comunice mult mai usor intre ei.

Pentru a comanda mancare, trebuia sa vorbim cu cineva la telefon, sa avem o copie fizica a meniului de livrare si bani lichizi. Aplicatiile au facut ca toate aceste lucruri sa fie obsolete.

Acum, daca vrei sa comanzi pizza, nu trebuie sa suni pe cineva. Poti gasi pe ecranul telefonului smartphone si poti plati cu cardul prin intermediul unei aplicatii. In plus, majoritatea aplicatiilor propun o vasta alegere in ceea ce priveste restaurantele si specialitatile de incercat.

Sa asculti cea mai mare varietate de muzica era mult mai dificil inainte de aparitia telefoanelor smartphone. Cu telefoanele smartphone avem acces aproape nelimitat la secole de muzica. Avem nevoie doar de casti, de o conexiune la Internet si de aplicatii precum Spotify.

Inainte, daca iti uitai portofelul acasa sau ti-l fura cineva, nu mai puteai cumpara nimic. Dar, de acum inainte, din ce in ce mai multe magazine accepta plata cu telefonul smartphone. Aplicatiile precum Apple Pay, un sistem de plata prin mobil unde cartea de credit este conectata la telefon sunt din ce in ce mai folosite.

Inainte de telefoanele mobile, sa ne uitam la filme sau seriale, se limita doar la asta. La seriale si la filme doar pe televizor. Acum, aproape toate platformele de streaming sunt disponibile pe telefon.

Singura modalitate de a obtine noutati era prin intermediul ziarului, al televizorului sau radio-ului. In zilele noastre, stirile din lumea intreaga sunt la indemana noastra si ne parvin de peste tot. Tot ce trebuie sa stii despre lume se afla acum foarte usor.

Inainte anumite informatii le aflam doar consultand anumite carti sau calculatorul. Dar acum « cauta pe Google » a devenit o expresie din ce in ce mai des folosita. Nu mai suntem deci limitati la o enciclopedie sau la o biblioteca.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?