Mainstream (2021) merită vizionat

Gia Coppola (Somewhere, Palo Alto) continua sa ne vorbeasca despre tinerete. In Mainstream principalul subiect abordat este celebritatea pe YouTube. Cu toate acestea, Mainstream impresioneaza prin faptul ca este un film bizar si teribil de previzibil. Totul este simplu si simpatic la inceput inainte ca povestea sa se scufunde intr-o incurcatura nu mereu lizibila a lucrurilor si, cu toate acestea, impresioneaza. Mainstream are totusi un atu: Andrew Garfield.

Acesta din urma se simte foarte bine in rolul pe care il joaca, este carismatic si se vede cu ochiul liber ca ii place ce face. Scena finala a filmului simbolizeaza perfect jocul actorului si implicarea sa in aceasta poveste. O avem si pe Maya Hawke. Aceasta din urma este o actrita buna a tinerei generatii insa avem impresia ca in acest film este o simpla planta verde care dispare in spatele restului distributiei in timp ce ea este totusi personajul nostru de plecare: Frankie.

Mainstream incepe bine, cu ingrediente clasice dar bune insa eficiente. Apoi, urmeaza o multime de clisee fara sa reuseasca sa faca ceva ce sa aiba un sens.

Frankie, o tanara youtuberita se intalneste cu un tanar carismatic pe nume Link. Visand sa ajunga faimosi, Frankie si Link vor face apel la Jake pentru a incepe o colaborare care le va schimba viata pentru totdeauna…

Scenariul lui Gio Coppola este lipsit de ambitie si pare sa ne trimita mesaje ambivalente. Asta deoarece chiar daca monologul lui Andrew Garfield de la sfarsit despre celebritate si faptul ca toti abonatii sunt in mare parte responsabili de moartea lui Frankie pentru faptul ca au sustinut-o in acest demers, exista ceva inteligent in toate acestea. Chiar daca unii vor fi fascinati de faptul ca Gia Coppola vrea sa isi bata joc de influenceri in acest film, nimic nu pare coerent in tot acest scenariu.

Pe scurt, in ciuda unui Andrew Garfield in top, Mainstream nu reuseste sa isi livreze adevaratul mesaj cu privire la pericolul prezentat de retelele sociale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *