Nu-ți mai impune limite

Ați observat că noi, oamenii, ne impunem intotdeauna limite? S-ar putea spune deci că suntem niște limitați dar ca să nu ne auto-jignim, dacă-mi permit lăncierii limbii române, aș vrea să merg puțin mai departe de atât cu acest subiect.

Așadar, de câte ori nu vi s-a întâmplat să vă planificați cu o zi înainte faptul că mâine veți munci X ore, că veți rezolva Y treburi, că veți face sport Z minute și alte lucruri asemănătoare care au la bază niște numere? Vă zic eu, probabil de foarte multe ori, și eu făceam acest lucru zilnic. Poate vă întrebați acum oare ce e rău în asta, în faptul că-ți planifici treburile.

Ei bine nu e rău să-ți planifici lucrurile, să fii ordonat, rău e să-ți impui anumite limite și să-ți formezi o oarecare rutină din ele. Am descoperit asta atunci când am fost nevoit să ies din așa-zisa rutină de muncă pe care mi-o creeasem în timp și să avansez oarecum mărind numărul de comenzi pe care le efectuam zilnic.

În sinea mea știam că pot face mult mai mult decât noua sarcină însă eram limitat la cantitatea pe care o făcusem timp de luni bune până în momentul respectiv iar schimbarea a durat, ca timp, destul de mult datorită limitărilor la care m-am supus singur.

Din această întâmplare am ajuns la înțelegerea că limitele și limitările nu mai au ce să caute în viața mea (cu excepția celor de viteză :)) ) și că mereu pot să muncesc mai mult dacă-mi doresc asta și nu mă limitez la un anumit număr.

Sfatul pe care vreau să vi-l dau și vouă e, ca să nu mă înțelegeți greșit, să vă planificați treburile și activitățile pe care trebuie să le faceți dar să nu vă limitați la un anumit număr al acestora fiindcă asta nu face decât să vă blocheze la un anumit nivel și să nu mai avansați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *