The Crown sezonul 3 – debutul unei ere mereu regale

Dupa aproape doi ani de asteptari serialul The Crown este (in sfarsit) disponibil. Cu ocazia Sfintei Elizabeth, 17 noiembrie 2019, Netflix lanseaza sezonul 3 al acestui serial regal. Episoadele reunesc o distributie nou-nouta. Nu, serialul nu si-a pierdut magia din aceasta cauza, chiar din contra. Va spunem ce va asteapta in aceasta continuare.

Chipuri noi, aceasi calitate. Pentru a povesti cat mai fidel cu putinta istoria reginei Elizabeth a-II-a, creatorul si scenaristul serialului The Crown, Peter Morgan, a decis sa imparta serialul in sase sezoane cu schimbari ale actorilor odata la doi ani pentru a reflecta varsta personajelor si pentru un plus de credibilitate. Scena de deschidere a sezonului 3, disponibila incepand cu duminica 17 noiembrie pe Netflix ne arata aceasta schimbare efectuata : Elizabeth (jucata acum de catre Olivia Colman) se regaseste in fata a doua portrete prezente pe timbre, unul din ele infatisand o persoana tanara, mai precis pe ea, in tinerete (sub trasaturile lui Claire Foy) si altul prezentand chipul actritei. In timp ce consilierul sau compara cele doua imagini pe care le gaseste identice, regina exclama ca sunt o multime de schimbari si mai spune ca insa asta este viata. O modalitate perfecta de a se adresa telespectatorilor care nu au urmarit informatiile si nu stiu ca distributia este schimbata.

Cu toate acestea, dupa cum ne asteptam, nu exista temeri in ceea ce priveste noii sositi. Oscarizata in februarie pentru rolul din The Favourite, Olivia Colman ne dovedeste inca o data cat este de talentata, reluand rolul pe care l-a jucat timp de doua sezoane Claire Foy. Tobias Menzies al carui talent nu ne este strain datorita rolului sau din Outlander straluceste in acest serial dar si Helena Bonham Carter care aduce o noua nota de nebunie personajului interpretat, principesa Margareta. Universul serialului The Crown se extinde odata cu sosirea altui personaj, printul Charles in versiunea adulta dar si a printesei Anne. Camilla Parker Bowles este si ea in program, apare in cateva episoade care ne scufunda in conflictul dintre print si famila sa.

O perioada tulbure pentru Regat si nu numai. Acest sezon 3 se deruleaza intre 1964-1977. De-a lungul celor 10 episoade, serialul evoca o perioada complicata in viata politica si economia britanica. Serialul alterneaza intre episoade trasand momente importante din istoria britanica (si din istoria lumii) dar si episoade mai intime centrate asupra unor personaje. Spre exemplu un episod este centrat asupra lui Margaret, unul asupra lui Charles, unul este consacrat printului Filip. Acest echilibru, asociat cu o punere in scena mereu impecabila, fac din sezonul 3 al serialului The Crown unul din cele mai asteptate sezoane de pana acum.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?