Topul celor mai misterioase păduri din lume

Daca am face o calatorie virtuala in cele mai misterioase paduri din lume? Este adevarat ca am ales cel putin un subiect straniu insa vom intra putin in contact cu natura pentru a o contempla in toata splendoarea ei.

Padurea Norilor. Nu este vorba despre vorba despre o padure ce contine nori in varful copacilor. Datorita brumei care o acopera de-a lungul intregului an isi datoreaza aceasta padure numele mai putin obisnuit. Padurea Mindo, pe numele sau adevarat este situata in Ecuator. Un sanctuar natural in care traiesc o multitudine de pasari.

Padurea Impenetrabila Bwindi, Uganda. In Ugandase afla o padure botezata Padurea Impenetrabila. Este celebra pentru faptul ca adaposteste o populatie de cimpanzei, de elefanti si de gorile. Poseda o vegetatie atat de vasta incat de aceea este calificata drept impenetrabila.

Padurea Broceliande. Ceea ce califica aceasta padure drept misterioasa este faptul ca reprezinta o padure de legenda. In realitate, Padurea Broceliande ar fi fost adapostul celebrului Merlin dar, in egala masura si a lui Arthur si al camarazilor sai. Este situata in Marea Britanie, mai precis la Paimpont.

Padurea stramba. Padurea Gryfino intra si ea in topul celor mai misterioase paduri din lume din cauza arborilor sai, mai putin obisnuiti, de parca sunt intorsi. Pentru un numar mare de persoane, padurea Gryfino, situata in Polonia, in aceasta padure ar fi avut loc un sortilegiu, de unde si forma ciudata a copacilor.

Padurea Hei Zhu Gou. Aceasta padure este situata in China. Este in intregime alcatuita din bambusi si nu pare sa ii lase sa iasa afara pe nefericitii care au curajul sa se avantureze in explorarea sa. Cu siguranta isi va pastra misterul pentru multa vreme de acum inainte.

Padurea Daintree. Cunoscuta in egala masura sub numele de Parcul National Daintree, aceasta padure reprezinta o veritabila mina de mister. Mlastinile sunt calme insa infestate de crocodili si padurea tropicala este atat de deasa incat risti sa te ratacesti extrem de usor.

Padurea de Piatra. Da, ai auzit bine. Exista o padure de piatra la Madagascar cunoscuta sub numele de Tsingy. Eroziunea a creat acest labirint impresionant de piatra, sculptat in stanci. Pietrele sunt acoperite de copaci si de plante, deunde numele de padure.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?